Lajosmizsén tanácskoztak a TÖOSZ Akadémia résztvevői

2017. 02. 10. | TÖOSZ rendezvények

Az siófoki és győri helyszínek után ismét nagyszámú résztvevő - polgármester, jegyző, pénzügyi szakember - jelenlétében zajlott a fórumsorozat harmadik rendezvénye, ezúttal a Bács-Kiskun megyei Lajosmizsén, 2017. február 6-án. Szövetségünk fontosnak tartja, hogy Magyarország helyi önkormányzatai a változó körülmények közepette is képesek legyenek megfelelően ellátni feladataikat, ezért a városi és nagyközségi polgármesterek részére az ország négy helyszínén rendez a nemzeti és EU források együttes elemzése céljából szakmai fórumokat 2017. január 23. és február 13. között.

A négyhelyszínes rendezvénysorozat lajosmizsei állomásán Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagy-Szolnok megyék érintett polgármesterei, önkormányzati vezetői vettek részt.



A TÖOSZ Akadémia aktuális programjának célja a nemzeti és EU források (különösen TOP, VEKOP) együttes elemzésének, a megvalósítás pénzügyi-üzleti feltételeinek vizsgálata, eredményeinek nyilvános, az érintett és érdeklődő önkormányzati vezetők számára való bemutatása, melynek során a résztvevők első kézből származó információkhoz juthatnak az önkormányzatok számára fontos kérdésekben.



A szakami rendezvény megjelent résztvevőit elsőként, házigazdaként Basky András, Lajosmizse polgármestere, a TÖOSZ Bács-Kiskun megyei tagozatának vezetője köszöntötte.



A fórumon Schmidt Jenő elnök (TÖOSZ), Zsupán Andrea referens (ME Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság), Oláh Gábor regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár (NGM), Wolf László vezérigazgató-helyettes (OTP Bank) által tartott előadások után közvetlen szakmai konzultációra volt lehetősége a résztvevőknek az előadókkal és az OTP Business megyei képviselőivel.



A TÖOSZ Akadémia következő helyszíne Mezőkövesd lesz 2017. február 13-án. A tervezett program: ITT található