Jelentkezési lehetőség az UNESCO Kreatív Városok Hálózatába

2017. 04. 03. | További hírek

A 2004-ben létrehozott hálózat célja, hogy erősítse a városokkal és a városok közötti együttműködést, elismerve a kreativitást a fenntartható fejlődés egyik stratégiai tényezőjeként gazdasági, társadalmi, kulturális és környezeti szempontból egyaránt. Az UNESCO párizsi központja közzétette a 2017. évi kiírást, a pályázás közvetlenül történik az UNESCO párizsi központja felé 2017. június 16-ig, azonban a pályázathoz csatolni kell az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának ajánlólevelét is, amelynek kiállítására a pályázati anyag Bizottság által történő véleményezése után kerülhet sor. A titkárság 2017. május 26-ig várja a kész pályázati anyagokat véleményezésre.

Az UNESCO 2004-ben azzal a céllal hozta létre a Kreatív Városok Hálózatát, amely jelenleg 116 várost foglal magában 54 országból, melyek lefedik a program által definiált hét kreativitási területet: irodalom, a filmművészet, a zene, a design, a népművészetek, a médiaművészetek és a gasztronómia. A hálózat tagjai elkötelezettek aziránt, hogy megosszák egymással jó gyakorlataikat, illetve erősítsék a kultúra és kreativitás szerepét a mindennapi életben és elősegítsék szerepvállalását a városfejlesztési tervekben is.

Az UNESCO párizsi központja közzétette a 2017. évi kiírást, melynek releváns dokumentumai ITT találhatók. A hálózattal kapcsolatos további információk (célok, tagok, részletes kiírás stb.) a http://en.unesco.org/creative-cities/home internetes oldalon érhetőek el.

A pályázás közvetlenül történik az UNESCO párizsi központja felé 2017. június 16-ig, azonban a pályázathoz csatolni kell az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának ajánlólevelét is, amelynek kiállítására a pályázati anyag Bizottság által történő véleményezése után kerülhet sor. Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának Titkársága 2017. május 26-ig várja a kész pályázati anyagokat véleményezésre az info@unesco.hu e-mail címen.

A 2017-es kiírásban legfeljebb három város részesülhet elismerésben egy adott országból lefedve legalább két kreativitási területet.